• Print
close

Meest gekeken filmgenres

Top 5 van de meest bekeken filmgenres

Jaar na jaar worden er steeds nieuwe films uitgebracht en de bioscoop is weer helemaal terug van weggeweest. Nieuwe technieken zoals 3D en een hogere beeld- en geluidskwaliteit maken het kijken van films een echte ervaring. Ook thuis is het aanbod van films overweldigend. Kijken via een online videotheek of andere streamingdienst maakt films kijken gemakkelijk en leuk. Maar wat is nu de top 5 van filmgenres die het meeste worden gekeken?

1. Actie-/avonturenfilms

De laatste jaren zijn veel actie-/avonturenfilms verschenen. De zalen lopen vol voor films zoals Pirates of the Caribbean, The Lord of the Rings en Harry Potter. Echte actiefilms zoals Batman The Dark Knight, The Avengers en Captain America doen het ook goed. Actie- en avonturenfilms zijn momenteel het meest populaire filmgenre.

2. (Romantische) komedie

Een film moet zorgen voor vermaak en welk gerne leent zich daar beter toe dan een (romantische) komedie? Een gezellige avond op de bank en even lekker lachen samen met je partner, vrienden of familie, dat wordt door bijna iedereen wel gewaardeerd. Niet voor niets staat de komedie dan ook hoog in deze top 5. Populaire komedies waren The Sausage Party, Make Happy, Deadpool en Captain Fantastic. Ook de Nederlandse romantische komedies doen het in eigen land goed. Voorbeelden daarvan zijn Soof, Gooische Vrouwen, Mannenharten en De Surprise.

3. Horror/thriller

Wat is er nu leuker dan af en toe even de adrenaline door je lijf te voelen gaan tijdens het kijken van een bloedstollende thriller of horrorfilm? De film Scream is een oud, maar klassiek voorbeeld en ook de Saw-films zijn berucht in het derde populairste filmgenre. Horrorfilms en thrillers lenen zich net zoals komedies uitstekend om samen met je partner of vrienden te kijken. Populaire recente films uit dit genre zijn The Conjuring, The Forest en Lights Out. Enkele klassieke Nederlandse horrorfilms zijn De Lift en wat recenter Sint en Kristen.

4. Sciencefiction

Sinds de films Arrival, Passengers, Avatar, Gravity, Interstellar en het realistische The Martian is sciencefiction weer erg populair. Natuurlijk mogen we de Star Wars-films in dit lijstje ook niet vergeten. Sciencefiction stelt je als kijker in de gelegenheid om even helemaal in een andere wereld te zijn of je voor te stellen hoe het leven er in de verre toekomst uit zou kunnen zien. Ook het langverwachte contact met buitenaardse wezens is in het sciencefictiongenre een populair thema.

5. Documentaires

Ook documentaires behoren tot een van de meest bekeken filmgenres. Ze tonen een portret van bijzondere mensen, gebeurtenissen of indrukwekkende natuur. Enkele voorbeelden van populaire documentaires zijn Apocalyps WWII, The Queen of Versailles, Planet Earth, Human Planet en de indrukwekkende documentaires van de nuchtere Brit Louis Theroux.

Waar vind je films om te kijken?

Elk filmgenre heeft zijn eigen beste films. Op de site imdb.com vind je lijsten met films per genre en kun je gemakkelijk sorteren op cijfer en review. Ideaal om nieuwe films in je favoriete filmgenre te vinden!

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page