close

Welke spelcomputer kies jij?

Welke spelcomputer kies jij?

Games speel je het beste op een spelcomputer. Dit soort computers is namelijk speciaal gemaakt om mee te gamen, waardoor beelden altijd scherp en vloeiend weergegeven worden, zonder vast te lopen. Vooral bij het spelen van games is dit erg belangrijk. De populairste spelcomputers van dit moment zijn de PlayStation 4 van Sony en de Xbox van Microsoft. Ook de Wii U en de Nintendo 3DS mogen niet in het lijstje ontbreken, hoewel ze niet te vergelijken zijn met de PlayStation en Xbox.

Een game console of gamen via je pc?

Als je overweegt een spelcomputer te kopen, dan is het goed om te weten dat je ook games op je gewone pc kunt spelen. Vooral als je zo nu en dan games speelt en het niet erg vindt om games te moeten installeren, dan is gamen via je pc ook een goede optie. Voor een optimale ervaring is het wel belangrijk dat je pc geschikt is om te gamen. De eisen aan hardware zoals het interne geheugen, processorsnelheid en 3D-kaart veranderen vaak snel. Spelcomputers zoals de PlayStation 4 zullen games altijd goed weergeven, omdat de hard- en software goed op elkaar afgestemd zijn. Ben je een echte gamer, dan is de aanschaf van een spelcomputer de beste keuze.

Waaraan moet een spelcomputer voldoen?

Welke spelcomputer je kiest, hangt af van je doel. Iedere speler stelt andere eisen aan zijn of haar spelcomputer. Wil je graag online kunnen spelen of juist thuis met een groep vrienden? Wat is je budget, je leeftijd en welke kwaliteit graphics verwacht je? De PlayStation 4 en Xbox zijn spelcomputers voor de meest veeleisende gebruikers. Er zijn veel titels voor te krijgen en de beelden zijn prachtig. De Wii is dan weer een echte familiespelcomputer. Leuk voor kinderen, maar ook voor ouders en een leuke avond met vrienden.

PlayStation of Xbox kiezen?

De PlayStation 4 en Xbox zijn de twee populairste consoles. Als je twijfelt tussen deze twee spelcomputers, kijk dan goed naar wat voor soort gamer je bent. Als je gaat voor de mooiste beelden en veel mogelijkheden, dan is de PlayStation erg geschikt. Wel heb je een iets kleiner aanbod aan spellen en is de spelcomputer vrij prijzig. De Xbox heeft een groter aanbod aan games en de functionaliteit voor multiplaying is aanzienlijk beter. De processor van de Xbox is sneller, maar de videokaart is juist wat langzamer dan die van de PlayStation.

Playstation Plus of Xbox live

Als je een spelcomputer koopt en graag online wilt gamen, dan moet je rekening houden met extra maandelijkse kosten voor een abonnement op PlayStation Plus of Xbox live. Het is niet verplicht om je hiervoor aan te melden, maar je krijgt veel extra’s en maandelijks te downloaden previews van nieuwe games. De belangrijkste functie is toegang tot het online multiplayernetwerk.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page